dijous, 10 de març del 2011

Notícies des de Tàrraco



GRUP D’ESTUDIANTS DE 4t D’ESO VISITEN LA IMPERIAL TÀRRACO
El passat 5 de març els alumnes del col·legi Sagrada Família de Gavà visitaren la capital de l’antiga Tarraconensis. Els seus estudiants, en tornar de la sortida, ens van enviar la seva crònica:

La nostra tropa va ser rebuda a les afores de la ciutat i conduïda fins a l’amfiteatre. Allà ens esperaven els propietaris de l’amfiteatre.
Vam tenir el gran plaer de seure a la part posterior de la grada juntament amb les personalitats notables de l’època.
Mentre el poble s’anava posicionant a la cauea, l’amfiteatre s’omplia de gom a gom.
Altres gaudien de les meravelloses vistes marítimes i també del flaire fresc.
L’espectacle va començar. Va aparèixer a l’arena un thraex, amb la seva espasa corba i curta, i un petit escut. Al seu devant, un esclau desarmat , i es va donar pas a la lluita. Tot i que el poble esperava la victòria del gladiador, després d’un gir inesperat de la situació i gràcies a la habilitat de l’esclau, el gladiador va caure vençut.
Mentre que el feliç esclau celebrava la seva victòria, inesperadament, mitjançant un sistema de politges, va aparèixer sobre l'arena una enorme fera.
La tarda va transcórrer amb les diverses lluites entre les feres i gladiadors i esclaus. Quan va arribar l’hora de marxar, tots els espectadors van sortir per les diferents vomitoria.

Des de la muralla ens vam dirigir cap al circ i vam arribar a temps per veure una cursa de quadrigues.
En aquell moment, l’auriga de l'equip blau fregà contra el dofí compta voltes. Va estar a punt d’estavellar-se contra terra, però va tornar a estabilitzar-se i aconseguí, finalment, guanyar.
El nostre dia a Tàrraco va finalitzar amb un àpat propi de la terra: pa amb oli sucat en garum de peix.
-Divendres, 5 de març de 2011 ( Andrea Granado, Soraya Alfonsín, Tamar Galán, Ariadna Mas i Alba Lluch)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada