dimarts, 4 d’octubre del 2011

Extra, extra: Es funda un nou Imperi envoltat de polèmica!


Ròmul ha aconseguit imposar-se al seu germà Rem
En el dia d'ahir va obtenir el privilegi de fundar, donar nom i governar el que els principals analistes polítics creuen que serà el principal imperi europeu dels propers segles. Les reaccions no s'han fet esperar: els partidaris del germà del nou rei, Rem, denuncien que s'han produït negligències en el nomenament de Ròmul.
Recordin els nostres lectors que Rem va morir en una de les lluites que propiciaren tots dos germans amb el desenllaç de l'obtenció del poder per part de Ròmul.

Orígens dels germans


Altar Mars Venus Massimo, Marie-Lan Nguyen (2006)
La vida dels bessons mai ha estat un camí de roses: nascuts de la unió forçada entre un déu i una mortal, Sílvia, van ser llançats al riu amb la fortuna que a causa del poc cabal van quedar disposats en un lloc sec on van ser amamantats per una lloba. Van ser adoptats pel pastor Fàustul i la seva dona Laurència. Més tard, se'ls va passar pel cap de fundar una ciutat. I dit i fet, la van fundar al lloc on havien estat abandonats, a la vora del riu Tíber. Però ben aviat van sorgir les disputes entre tots dos.


Els auguris

El motiu de les discussions fou l'elecció de Ròmul.

Els auguris de Ròmul , John Lech
Com que eren bessons, no es podien fer distincions de primogenitura. Per tant, van deixar la decissió a la voluntat dels déus mitjançant els auguris. Rem va rebre sis voltors i just quan ja es veia amb el domini de l'imperi, Ròmul en va rebre dotze. Això va provocar una disputa entre els partidaris d'un i l'altre provocant la mort de Rem. Quan van arribar els serveis mèdics, no van poder fer res per salvar-li vida.
Des de El noticiari del Tíber desitgem a Ròmul molta sort en la seva missió de governar un gran imperi.


Danicus Cortés, Corresponsal a Roma




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada