dimarts, 6 de març del 2012

LA MEVA TÀRRACO

Fa molts anys que admiro aquesta bella ciutat, la seva gent , les seves cases i tot el que l’envolta, es la ciutat de Tàrraco.

Encara recordo els crits de les feres que lluitaven a l’amfiteatre i els cops d’espasa dels gladiadors més valents que havia vist mai, també recordo aquelles fabuloses carreres al circ i aquell fabulós mite de Fedra i Hipòlit que encara, avui, viu en el record de tots nosaltres.

M’agrada escoltar la gent que passa pel fòrum i els nens jugant i cridant. La gent em mira com si fos més que ells , però la veritat és que jo sense ells no sóc res. Em sento protegit amb aquestes muralles que han resistit tants anys i els que han de venir.

He sabut que a la ciutat i posaran un arc, crec que es mereix dos. M’agrada l’olor del mar i sempre miro les embarcacions que vénen plenes d’àmfores de vi.

Quins records de la ciutat que un cop fou capital de la Hispània Citerior, però no només Tàrraco sinó també les vil·les que l’envolten com per exemple la vil·la dels Munts i aquell fabulós aqüeducte que ens porta l’aigua fresca i la més bona de l’imperi.

Us preguntareu qui sóc jo, no?. Només sóc un estàtua oblidada pel pas del temps!

4 comentaris:

  1. Molt bona idea això de fer un vídeo de l'excursió!!!

    ResponElimina
  2. Veritablement, surtim al natural!En aquesta excurssió, que com vaig dir en el seu dia,va ser una experiència de les que passen a l'història, per mi, i penso que també per els meus companys de llatí de 4t ESO B.

    ResponElimina
  3. PS:No vull fer-me pesada, però estic d' acord amb el comentari de la meva companya, encare que amplio i dic Sergio, per a la propera vegada dues recomanacions:
    1.El vidio, a de ser una mica més curt, per caussar impacte a tots aquells que gaudeixin al visualitzar-lo.
    2.Hauries d' intentar, en el futur, que els de llatí, tinguem més espai o paper al video.
    Dit això, m' acomiado, fins dilluns i bon cap de setmana per a tots.

    ResponElimina
  4. Salue, discipuli discipulaeque!

    Sergi, bona feina! Segur que en les properes edicions el vídeo et sortirà perfecte! Ànims, la propera edició serà a la Magna Celebratio de Bètulo!

    ResponElimina