dijous, 15 de març del 2012

Barcelona seu Olímpica '92

Hola companys, em dic Marc Larraz de la classe de 2n d' ESO B . A la matèria de cultura clàssica estem estudiant el lleure a Grècia , concretament els Jocs Panhel·lènics. I no podem oblidar que Barcelona, l' any 1992 va ser proclamada seu Olímpica. El dia de la inauguració dels Jocs, la Fura dels baus va explicar aquest mite.



A continuació, us explicaré en què consisteix aquest mite. Antigament, la gent creia que la Terra era plana. Llavors, Hèrcules va emprendre un viatge per conèixer els límits del món. Aquest va trencar la columna que significava la fi del nostre planeta.
Després de trencar la columna va començar a brollar una font darrere seu i aquesta va originar el Mar Mediterrani. Els homes, protegits per l' esperit d' Hèrcules, s' endinsen al mar. Havent superat diversos perills, l' Arc de Sant Martí els mostra el camí cap a terra. Els homes celebren el seu triomf creant una ciutat. Segons el mite, aquella ciutat fou anomenada Barcelona.


Marc Larraz

2 comentaris:

  1. Impressionant la representació del mite! Impactant i sorprenent. Amb treballs tan bons com aquest ja ens podem sentir orgullosos de ser mediterranis!
    Mai havia tingut l’ocasió de veure el vídeo, gràcies Marc!

    ResponElimina