diumenge, 10 de març del 2013

Viatge a Itàlia 2013



Per fi, després de tants anys escoltant als grans parlar del viatge a Itàlia, ens va arribar el torn a nosaltres.

Emoció, nervis, preparacions, maletes i una llista de llocs i visites recomanades que havíem de fer en el nostre temps lliure.

El viatge, l’itinerari per Itàlia, prometia ser una experiència inoblidable per a tothom, però, sens dubte, per als alumnes de cultura clàssica i llatí que portem tant de temps escoltant les històries del món clàssic, la previsió de l’escapada adoptava un punt molt més emocionant.
I podem donar fe, ara que ja som de nou a casa, que la visió de tot allò que hem estudiat en directe, adopta un color molt més especial.

Verona, ciutat dels enamorats Romeu i Julieta, els nostres Píram i Tisbe. Venècia, amb les gòndoles, els canals i la basílica de Sant Marc. Bologna i la seva famosa salsa a la bolognesa... I Florència, amb la cúpula del Duomo imposant-se sobre les teulades i el David al museu de l'Acadèmia. Siena, tant medieval...I finalment, Roma, i la ciutat del Vaticà... On el temps sembla haver-se aturat. El foro Trajà per on fa anys caminaven persones de la nostra època clàssica, la Columna, l’increïble Colisseu elevant-se al bell mig del carrer. L’arc de Triomf, el Laoocont, atrapat per la serp de Posidó, als museus vaticans, molt a prop de l’August de prima porta. La basílica de sant Pere, la pietat de Miquel Àngel, la fontana di Trevi, l’impressionant Panteó  i totes les esglésies, entre les cases, amagades, sostingudes per columnes dòriques, jòniques i corinties... Com si ens trobéssim a la Roma dels emperadors.

Sens dubte, un viatge inoblidable! Un petit tast d’allò que tornarem a trobar en properes visites que no trigaran a arribar.
Itàlia, et portem al cor!

Eva, Sofía, Mònica, Antoni, Regina, Elena

1 comentari:

  1. Caramb! Això sí que és una crònica viatgera!Ja veig que per a ser un primer tast vau gaudir d'allò més. La següent fita podria ser fer un viatge amb la profe de llatí quan ja tingueu la categoria d'universitaris... Què us sembla? Gratias vobis ago, discipule discipulaeque! Per cert, esteu fantàstiques i fantàstic!

    ResponElimina