diumenge, 2 de juny del 2013

Acteó

Un matí, Acteó anà a caçar junt amb els seus companys, però feia tanta calor que tots van decidir ajornar la cacera per al dia següent.
Es van endinsar en un bosc, densament poblat de pins i xiprers, consagrat a Diana.  Caminant per aquest bosc escoltà el soroll d'una font, on anava a relaxar-se la deessa. Acteó entrà a la gruta i les nimfes, en veure’l, començaren a xisclar i envoltaren a Diana per tal de cobrir-la ja que era nua. No obstant això,  Acteó la va veure despullada.
Diana plena de fúria va fer néixer al cap d’Actéo una cornamenta de cérvol, li allargà el coll i les orelles se li començaren a posar en punta. Actéo fugí ràpidament. En observar el seu aspecte, va veure els gossos amb els que anava a caçar. Aquests es van abraonar sobre ell i el van esquarterar. Acteó morí víctima de les ferides de la seva gossada. 

(Diana i Acteó, Pietro Liberi)

4 comentaris:

  1. Aquest és un mite una mica tràgic ja que, els propis gossos d'Acteó acaben amb ell. L'explicació del mite ha estat bona.

    ResponElimina
  2. El mite d'Acteó ens mostra la terrible mort d'aquest devorat pels seus propis gossos. Ha estat un mite una mica dramàtic. L'explicació ha sigut concisa.

    ResponElimina
  3. Pintura molt ben trobada. Bona feina!

    ResponElimina
  4. Aquest treball esta molt ben fet .
    pd:Te felicite ..,......;)

    ResponElimina