diumenge, 2 de juny del 2013

Nis i Escil·la

Nis, rei de Mègara i pare d'Escil·la, solia pujar una torre reial on Apol·lo diposità la seva lira d'or. En temps de pau, Nis feia ressonar el mur de la torre colpejant-la i durant la guerra anava a veure els combats. Escil·la, que els veia tots, es va enamorar de Minos, fill d'Europa. No obstant això, Minos era l'enemic del seu pare.
Disposada a fer qualsevol bogeria pel seu estimat, una nit entrà a l'estança del seu pare i li tallà els cabells, que tenien poders. Enmig de la guerra, Escil·la buscà a Minos i li oferí la seva pàtria per tal de que ell fos seu. Minos agafà el regal, però enfurismat per la traició d' Escil·la la maleí.
Escil·la en veure que Minos l'abandonava li demanà al seu pare, Nis, que la castigués. I aquest es va abraonar  sobre ella i la convertí en ocell, concretament en un ciris. 

  
(Mégara, Grècia) 

(Gravat de Nicolas-André Monsiau)

3 comentaris:

  1. En aquest mite trobem de nou a Escil·la i un altre dels seus amors frustrats. M'ha agradat bastant i ha sigut una bona exposició.

    ResponElimina
  2. En el mite de Nis i Escil·la, trobem a la ja apareguda anteriorment Escil·la. Aquesta intenta, una altre vegada, trobar l'amor i finalment fracassà. Ha estat un mite força interessant.

    ResponElimina