dissabte, 20 d’abril del 2013

Tereu, Procne i Filomela



Filomela i Procne, Elizabeth Jane Gardner
Tereu rei de Tràcia es casà amb Procne, filla de Pandíon. D'aquesta unió sorgí un fill: Itis.
Procne trobava a faltar la seva germana i Tereu navegà fins al Pireu. En veure a Filomela, la germana de Procne, Tereu sentí una gran atracció per ella.
A  l'arribar novament a Tràcia, Tereu violà a Filomela i li tallà la llengua per tal que no pogués confessar el delicte comès i la tancà en un estable.
Una dona entrà  allí on Filomela era i aquesta li donà un bordat on es podia llegir el que Tereu li havia fet.
Procne en rebre el bordat, anà a buscar la seva germana i quan les dues tornaren a palau, mataren a Itis, fill de Tereu i Procne, el cuinaren i serviren a Tereu la seva carn.
En assabentar-se Tereu del crim, les filles de Pandíon ja s'havien convertit, una en rossinyol i l'altra en oreneta. Tereu també es transformà en ocell.

8 comentaris:

  1. Per a mi, ha estat el més bonic dels que ens han presentat fins ara. Crec que ens destaca l' amor familiar quan Procne buscà a Filomela i totes dues juntes es revenja'n del que Tereu havia fet a Filomela. D' altre banda, ens deixa clar que es un mite quan Procne matà al seu propi fill i el fa menjar a Tereu.

    ResponElimina
  2. El poder de la revenja és realment gran com hem pogut observar en aquest mite ja que, Procne és capaç de sacrificar al seu propi fill i servir-lo a Tereu com a resposta de l'acte tan horrible que va fer sobre Filomela, la germana de Procne.

    ResponElimina
  3. M'ha semblat un mite força interessant en que es veu com el home aconsegueix el que vol sense que la dona oposi cap tipus de resistència, encara que té un punt de revenja que el fa molt interessant.

    ResponElimina
  4. Em sembla un mite molt interessant. Es pot veure fins a quin punt es pot arribar per tal venjar-se d'algú i d'un fet com, en aquest cas,és una violació.

    ResponElimina
  5. Un mite molt interessant! M'ha agradat quan les dues germanes juntes busquen la revenja, mostra l'amor i la unió que tenien les dues. A part Enrique, per la manera d'explicar el mite, has fet que sigui molt més interessant.

    ResponElimina
  6. Un mite que, tot i que es proudeix un acte tant violent com una violació, ens ensenya que la venjança no és la solució correcte.

    ResponElimina
  7. Aquest mite és sembla al meu en el sentit de la violació, cosa que es molt cruel. Ho ha explicat bé i s'ha entès tot.

    Paula Cuadra

    ResponElimina