diumenge, 28 d’abril del 2013

Jacint

Quan Apol·lo  hauria portat al cel a Jacint, el descendent d’Amiclas, no va poder perquè el destí no li va permetre. Apol·lo va estimar Jacint més que a qualsevol altre. Només volia anar al riu Eurotas i Esparta. Ho descuidava tot i sovint acompanyava a Jacint de cacera per les muntanyes.
(La mort de Jacint, Hyacinthe-1801)


Quan el Sol estava a punt de marxar es van treure la roba i van competir en el llançament de disc. Apol·lo va ser el primer i el va enviar molt lluny. Quan Jacint anava a agafar el disc, el terra el va repel·lir i es va projectar contra el seu rostre. El déu va empal·lidir tant com el noi, li va curar les ferides i amb herbes el mantenia amb vida.
No es podia fer res, tot i que és el déu de la medicina. És una ferida incurable. Apol·lo era el causant de la seva mort.
La sang que s’havia escampat per terra i havia tocat l’herba es va convertir en un jacint. En els pètals porta escrits els seus gemecs <ai,ai> que fa referència al nom d’Àiax, que quan va morir per no haver obtingut les armes d’Aquil·les, de la seva sang també va sortir un jacint.
 



11 comentaris:

  1. L'explicació ha estat correcte, i el mite, tot i que no ha estat dels mes captivadors, ha sigut prou interessant.





    Alba Morales Ramón

    ResponElimina
  2. Aquest és un mite que el considero bastant bonic perquè explica el costat tendre d'un déu. També em sembla interessant el fet que de la sang de Jacint surti una flor, un jacint

    ResponElimina
  3. El que més interessant m'ha semblat d'aquest mite és que es mostra el sentiment de culpa i el costat més tendre de Apol.lo al adonar-se que havia ferit a Jacint.

    ResponElimina
  4. Aquest mite m'ha resultat prou interessant, ja que el considero un dels més bonics fins ara. La explicació ha estat molt bé i ben explicat. Espero que els que quedin siguin igual o més interessants.

    Mariona Campanyà Llebaria

    ResponElimina
  5. "Jacint", el mite que ens ha explicat en Dani m' ha assamblat força interassant ja que, ho ha explicat molt bé i també perque és una tendre i captivant.

    Sara Pérez Hernández

    ResponElimina
  6. Dani aquest mite és molt bonic i gràcies a la teva explicació l'he entès molt bé!

    ResponElimina
  7. És un dels mites que més m'ha agradat, i l'ha desenvolupat molt bé.

    Paula Cuadra

    ResponElimina
  8. Aquest mite ha estat millor que l'altre, m'agradat molt més i ha estat molt interessant.

    Loida Seisdedos

    ResponElimina
  9. Aquest mite ha estat força interessant i ha sigut el que més m'ha agradat dels que has explicat.

    ResponElimina
  10. Ha estat un mite interessant, i m'ha semblat curiós que la flor en la que es transforma Jacint, sigui precisament un jacint.

    ResponElimina
  11. Aquest mite és molt bonic i m'ha semblat curiós que la flor en la cual es tranforma sigui un jacint, peruè és el seu nom.
    A més l'ha desenvolupat molt bé!

    ResponElimina