dilluns, 29 d’abril del 2013

MIRRA

Mirra va ser una noia que va cometre el delicte d'enamorar-se del seu pare. Tot i que va tenir molts  pretendents  vinguts de tot  l'Orient, ella seguia amb la idea d'estar  amb el seu pare.
El seu pare Cíniras era conscient  d'allò que la seva filla sentia per ell, però no ho acceptava  ja que  era el pecat més gran.
Una nit la dida la  trobà  plorant al seu llit sense poder dormir.  Al moment, s'adonà que era per amor,  però  mai va pensar que era per amor al seu pare.
Uns dies més tard, en un sopar Cíniras  va beure fins a emborratxar-se.  Amb  la foscor de la nit, pare i filla  sense cap vergonya ni culpabilitat van estar junts.
Al dia següent, tornen a cometre el mateix delicte. Mirra queda embarassada del seu propi  pare. La  seva mare els  veu, però  Mirra  surt  fugint i enmig de la seva  fugida  li demana  als déus canviar de forma. A l'instant es converteix en arbre.

Enmig  de l'arbrat  estava  creixent  un  infant . L'arbre  feia  esforços , gemegava  i es doblegava  sense  parar, molt  adolorit.  Lucina, dea  dels infantaments, es va apropar i amb la mà al tronc va pronunciar les paraules que fan possible el part. En aquest moment, l'arbre va donar a llum un nen preciós, Adonis  i  segons moltes llegendes va ser criat per les nimfes.


                                                                                                
                                                                                

5 comentaris:

  1. Aquest mite m'ha sorprès molt ya que hi ha un amor pare filla molt estrany, però alhora bonic i al.lucinant.
    Tambè m´ha agradat que que nen hagui sobreviscut, ja que yo pensaba que es moriria per la tranformació de la seva mare en arbre

    ResponElimina
  2. Em sembla molt curiós com una filla pot enamorar-se del seu propi pare, i com és possible que pugui tenir un fill convertida en arbre.

    ResponElimina
  3. Aquest mite es força curiós ja que no s' acostuma a escoltar que una filla es pugui enamorar del seu pare. D'altre banda m'ha impressiona bastant perquè un cop Mirra es transformà en arbre encara pot donar a llum al fill. Ha estat força interessant i no massa complexe

    ResponElimina
  4. L'amor tan intens de la filla envers del pare és el més sorprenent d'aquest mite, juntament amb la transformació de Mirra en arbre i el naixement d'Adonis d'aquest.

    ResponElimina
  5. El naixement d'Adonis ha sigut propiciat per un acte tan groller i poca vergonya com el de que una filla s'acosti amb el seu propi pare. Encara que el pare sabia que no ho havia de fer, molt inconscienment es va acostar amb la seva filla.

    ResponElimina