dissabte, 20 d’abril del 2013

Picus


Circe Invidiosa (1892), John William Waterhouse
Picus de Laurèntum rei del Laci, li agradava molt la caça i estava compromès amb Canent, filla del déu Janus.
Un dia, mentre caçava senglars, Picus es trobà a la maga Circe. Aquesta li volia confessar el que sentia per ell, però no li donà temps a reaccionar mentre el rei s'anava  tot cavalcant.
Circe, modelà una imatge falsa de senglar i la va fer passar davant Picus. Aquest seguí el senglar i en una zona espesa i solitària, Circe aparegué i es declarà.
La maga, en veure com Picus la rebutjava, convertí el rei en un pigot.
Canent, veient que Picus no tornava de caçar, es va deixar caure vora el Tíber. I allà entre llàgrimes, es va desfer en l'aire.

8 comentaris:

  1. Crec que ha estat un mite bonic, en el que hem pogut apreciat un amor no correspongui't. L' explicació ha estat força bé.





    Alba Morales Ramón

    ResponElimina
  2. Aquest és un mite que mostra el dolor que l'amor ens pot fer sentir com Canent, que s'acabà desfent en l'aire.

    ResponElimina
  3. És un mite que expressa molt bé les bogeries que de vegades es pot fer per amor. Des del meu punt de vista és un mite preciós.

    ResponElimina
  4. En aquest mite podem veure una bonica història d'amor malauradament no correspós. Circe confessa els seus sentiments a Picus, qui la rebutja, puix que estava compromet amb Canent.

    ResponElimina
  5. És un mite molt bonic, on es veu el que a vegades s'arriba a fer per amor.

    ResponElimina
  6. El que un/a pot arribar a fer per amor... Un mite amb característiques clarament amoroses on s'hi mostra fins a on podem arribar per a conquistar el cor d'una persona.

    ResponElimina
  7. Està bastant bé aquest mite, aqui et pots donar conte de que es capaç de fer qualsevol per la persona a la que estima, malauradament, no sempre es té sort en l'amor, com aquest mite ens pot aclarir.

    Paula Cuadra

    ResponElimina