diumenge, 21 d’abril del 2013

Batos

Unes vaques d'Apol·lo van entrar als camps de Pilos. Mercuri les va veure i les va robar i amagar en uns boscos. Un vell, Batos, va veure el robatori. Aquest era vigilant de les pastures  i dels ramats d'eugues de Neleu. Mercuri li va demanar que no expliqués a ningú el que havia passat, i a canvi de no dir-ho podia quedar-se amb una vaca; Batos va acceptar. Més tard, Mercuri, que no se'n refiava, va tornar amb una altra aparença. Febos, sobrenom d'Apol·lo, li preguntà si ell (Batos) sabia on era el seu ramat. Si li deia aquest li lliuraria una vaca i un toro. Batos se n' aprofità de la doble recompensa i li digué on era el seu ramat. Mercuri irat per la seva traïció el va convertir en una pedra de sílex; que significa 'delator'.

9 comentaris:

  1. Aquest mite va ser el primer que ens van presentar i, m'ha generat una gran curiositat per conèixer els següents. Crec que es un mite força interessant, i l' explicació proporcionada el va fer encara més.



    Alba Morales Ramón

    ResponElimina
  2. La forma d'explicar el mite i la espontaneïtat amb la que el vas exposar va ser la clau per fer el mite interessant i atractiu.

    ResponElimina
  3. Aquest interessant mite s'ha entés a la perfecció gràcies a la teva frescura.

    ResponElimina
  4. És un mite molt interessant a més ha sigut molt interactiu grácies a la naturalitat que té Gabriel quan parla.

    ResponElimina
  5. Gràcies a la naturalitat amb la que has explicat el mite ha sigut molt divertit, a part és un mite força interessant.

    ResponElimina
  6. M'ha agradat molt com ho has explicat Gabriel!! És el mite que més s'ha entés de tots i , a més a més, el mite ens explica fins on pot arribar la cobdícia d'un home.

    ResponElimina
  7. Ho has fet molt bé Gabri.
    Em va semblar un dels mites més interessants sobretot pel bé q ho explicaves.
    I sobre el mite, em va semblar molt interessant quan van robar les vaques, ja que em sembla una claríssima critica cap als falsos i mentiders que ens envolten.

    ResponElimina
  8. Crec que es un mite força interessant i s'ha entés a la perfecció gràcies a la naturalitat amb la cual l'ha explicat.
    Ha sigut molt interactiu amb tots el companys. Molt bé gabri!!

    ResponElimina