diumenge, 26 de maig del 2013

Aglaure


Mercuri, volava pels voltants d' Atenes. Era el dia en què les noies portaven ofrenes sagrades a la deessa Atena. Quan Mercuri les va veure, va començar a fer voltes en cercle per damunt del lloc del sacrifici. Herse superava en bellesa a totes les altres donzelles. En veure-la, el déu va quedar bocabadat i es va dirigir a terra sense transformar-se.
Va anar a casa de Cècrops i Aglaure en veure'l li va preguntar què volia i Mercuri va contestar que s'havia enamorat de la seva germana Herse. Després, li va demanar ajuda per fer possible el seu amor i Aglaure li va dir que sí a canvi d'or.
Minerva, des del cel va mirar la noia i va sospirar molt fort. La deessa es va dirigir a l'estatge de l'Enveja. Va arribar i va picar a la porta amb la punta de la llança. L'Enveja es va aixecar de terra i tot seguit Atena li va dir que infectés a Aglaure amb el seu verí. L'Enveja va agafar el seu bastó, es va dirigir a casa de Cèrcrops i va entrar a l'habitació d'Aglaure. Li va tocar el pit amb la mà i li va omplir el cor d'espines, li exhalà el seu alè i li escampà verí pels pulmons. Li va posar davant una imatge de la seva germana, del bell déu i també la felicitat del seu matrimoni. Irritada per aquestes visions, Aglaure gemegava i es consumia dia i nit. Finalment, va decidir asseure's davant de la porta i no deixar passar al jove de peus alats. Mercuri va agafar el caduceu diví i va obrir les portes. Aglaure es va voler aixecar però ja no podia, se li anava propagant la malaltia. El seu coll ja era de pedra i el seu rostre també. Era una estàtua sense vida i els seus mals sentiments l'havien ennegrida.

(Mercuri i Aglaure, Luigi Ademollo)


(Aglaure es transforma en pedra)


4 comentaris:

  1. M'ha semblat un mite estrany. Podem veure reflectit que els diners, de vegada, són més importants que l'amor, doncs Aglaure li diu que ajudarà a Mercuri a fer possible el seu amor amb Herse a canvi d'or.

    ResponElimina
  2. L'avarícia d'Aglaure és la seva perdició i els seus mals sentiments van ser els culpables de que acabés sent una estàtua sense vida. L'explicació ha estat bé.

    ResponElimina
  3. En el mite d'Aglaure, podem veure clarament reflectida l'avarícia. Aglaure és capaç, d'alguna manera, de vendre a la seva germana a canvi d'or i, aquesta roïnesa, és el que finalment el fa que quedi transformat en una estàtua. En quant a l'explicació, només dir que ha estat clara i concisa.

    ResponElimina