dissabte, 4 de maig del 2013

BIBLIS

Milet, descendent de Minos, va tenir amb Ciànne, filla del riu Meandre, dos bessons: Biblis i Caune. Biblis estava enamorada del seu germà, i com que alguns déus s'havien casat amb les seves germanes (Saturn-Ops, Júpiter-Juno), va decidir declarar-li el seu amor, redactant la seva passió en unes tauletes que un dels seus esclaus entregaria a Caune. 
Aquest va tirar les tauletes que acabava de rebre i refusà a la seva germana, que insitia en conseguir el seu amor. Caune es va veure obligat a fugir i fundar una nova ciutat. 
Biblis va empal·ladir a l'escoltar el seu  refús. Va perdre la raó i va seguir a Caune, però esgotada va quedar estesa al bosc, plorant i humitejant l'herba amb les llàgrimes. Les Nàiades a l'arribar al seu costat, van formar un canal amb les llàgrimes de Biblis, i així aquesta es transformà en una font, que encara raja en aquelles valls sota una negra alzina. 

(Biblis transformada en font d'Armand Point)




3 comentaris:

  1. El mite de Biblis explica un amor prohibit, l'amor entre dos germans. El que més impacta d'aquest mite és com acaba Biblis, transformada en una font de les seves llàgrimes.

    ResponElimina
  2. El mite Biblis, ens explica d'alguna manera un amor impossible, un amor que en la societat d'avui dia impacta però com podem observar abans era normal. Ha estat curiós i la explicació ha sigut amena.

    ResponElimina
  3. Clar i concís! Molt bé. Judith!

    ResponElimina