dissabte, 11 de maig del 2013

LLEGENDES XIPRIOTES

Amatunt, ciutat situada al sud de Xipre, era rica en metalls. Aquesta s'avergonyia dels Cerastes, "banyuts", per tenir dues banyes al front.
Davant de la casa de Júpiter Hospitalari, enmig d'un bosc molt freqüentat, es trobava situat l'altar en honor al déu on sacrificaven hostes. Venus, ofesa pels rituals abominables, pretenia abandonar l'illa però se  n'adonà que la culpa era dels impius i, per tant, havien de pagar amb la mort o l'exili. Per això, els va transformar en toros ferotges.
L'illa, a més, s'avergonyia de les Propètides. Aquestes s'atreviren a negar que Venus fos una deessa i ella, amb còlera divina, va fer que fossin les primeres en prostituir-se i més tard les transformà en pedra dura.
Pigmalió, irritat contra els vicis femenins, vivia sense esposa ni companya. Va esculpir una estàtua femenina d'ivori i blanc. Va quedar enamorat de l'obra realitzada. Durant les festes de Venus, Pigmalió demanà a la deessa una dona semblant. La dea va donar vida a l'escultura i finalment es casaren. D'aquesta unió nasqué Pafos.



Pintura representando a Pigmalión, de Bronzino (1530).












 Alba Morales Ramón 4t C

2 comentaris:

  1. Aquest mite, mostra les dues cares de Venus. Encara que la deessa castigui també és capaç de ser bona, com quan transforma la estàtua de Pigmalió en una dona real.

    ResponElimina